Wat?

De estafettechallenge is een criterium loopwedstrijden met aflossing en telt wedstrijden in Zuid-Limburg, Vlaams-Brabant en Luik, waar u kunt genieten van precies opgemeten parcours. De formule werd 20 jaar geleden succesvol geïntroduceerd door Psylos vzw in Leuven. Er worden tot 100 ploegen toegelaten en de opbrengsten naar een goed doel.

Door kleinschaligheid en aandacht voor elk loopniveau zet het criterium sterk in op gedeeld sportplezier. Het zijn wedstrijden georganiseerd door en voor lopers, met een lage drempel voor beginners en mensen met een beperking. Dankzij de aflossing van 1000 meter in één uur kan iedereen deelnemen: een ideale gelegenheid dus voor zowel start-to-runners als mensen met een beperking om te proeven van warm sportplezier. Voor wedstrijdlopers of anderen kan het een doorgedreven intervaltraining zijn of een persoonlijke waardemeter. Een zo groot mogelijke afstand lopen in één uur met een vriend(in) kan immers voor velen een mooie uitdaging zijn.

De combinatie van duo-deelname en wedstrijdinterval garandeert loopplezier op elk niveau. Redenen genoeg dus om deel te nemen aan onze wedstrijden. Bekijk ook zeker eens ons intern reglement. Zo krijgt u een indruk van onze werking en de eenvoudige aflossingsformule.

Wij wensen u alvast veel loopgenot!

Plaats een reactie