Het verdict is gevallen!

Na de laatste, zware estafette te Waremme kunnen we nu de resultaten bekend maken van de Estafettechallenge 2016. Veel verschuivingen waren er niet meer. Slechts 1 ploeg tuimelde nog uit de top-3 door ziekte van één van de loopsters. Anderen consolideerden hun plaats.

Bij de Jeugd haalde het ACA-duo Sim Driesen-Toon Ivens het met 105.049m. Een koppel om in het oog te houden want zij eindigden zelfs op de 7de plaats algemeen! De 2de plaats was voor het sterke en regelmatige duo Ingrid Spelmans-Ines Mommen met 101.549m. Op de 3de plaats met 87.372m eindigde weer een duo van ACA, nl. de zusjes Jet en Loes Driesen. Proficiat aan deze 3 jeugdige teams, de Jeugd die bij de prijsuitreiking extra aan bod zal komen.

Bij de Dames kwamen Nikki Scheepers en Henriette Plevoets halfweg aan de leiding en ze stonden deze plaats niet meer af. 92.737m is een prachtresultaat voor deze kwieke dames. Voor Renata Sterken en Lydia Moons begon het estafetteseizoen in mineur. Door een geplande fietsvakantie van Lydia viel er voor dit oersterke duo(slechts 1x niet gewonnen in hun leeftijdscategorie en dat al sinds jaren) een wedstrijd weg. Toch behaalden ze nog 82.499m! Nora Houben en Ellen Jacobs(team Paluko) misten  als ploeg ook 1 wedstrijd maar geraakten nipt nog in de top-3 met 75.565m.

In de reeks Gemengd(Mixte) stond er geen maat op Christelle Mingeau en Michel Van der Meersch. Zij wonnen de 7 estafettes in hun leeftijdscategorie ondanks de sterke concurrentie in deze reeks. 109.944m voor de 7 estafettes is een gemiddelde van 15.706m per estafette! Martine Sobkowiak en Jo Haenen mogen met hun 2de plaats en hun 105.065m fier zijn. 6de plaats algemeen,knap! Hanne en Dirk Claesen kwamen hier met 104.095m kort achter. Wat een sterke reeks, die gemengde ploegen!

Bij de Heren eindigden Kristof Schrijvers en Frederique Delathuy op een eervolle en knappe 3de plaats met 110.317m. Een duo om in het oog te houden want daar zit nog rek, progressie op! Bij de dames was er al een team van Paluko in de top-3 en de heren konden dus niet achterblijven. Ditmaal was het de beurt aan Christophe Stevens en Dimitri Vanderhaeghe om de eer van dit sterke Tongerse team mee hoog te houden met 115.963.

Winnaars algemeen en in de categorie Heren zijn uiteindelijk de sterke Truienaars en broers Hannes en Michael Mertens geworden met 123.150m. Ondanks(of dank zij…)  die 7 estafettes liep Hannes tussendoor nog een sterke marathon in 2u37. Proficiat mannen! 126.585m of 3x de afstand van een marathon, is dat geen mooie challenge voor 2017?

Naast deze 12 winnende ploegen zijn natuurlijk alle andere deelnemende ploegen ook winnaars. Estafettes van 1 km en dat gedurende 1u zijn een niet te onderschatten inspanning. Ieder geeft het beste van zichzelf op zijn(haar) niveau. Voor de ene is het pure fun, voor de andere een doorgedreven training of intensieve wedstrijd. Voor iedereen is het telkens weer een fijn weerzien of een aangename kennismaking. De korte babbel tijdens de rustpauzes is plezant. Voor het comité Estafettechallenge is het bewaken van die gezellige sfeer primordiaal en daarom ook de kleinschaligheid. Wij beseffen dat 2016 een “boerenjaar” was met zijn zeer hoge bezettingsgraad. Voor 2017 zullen we ook content zijn als het wat minder is. Het gemiddelde van 80 ploegen was ons streefdoel en dat blijft zo.

Wat ons tevreden stemt is dat er intussen een trouwe schare estafettedeelnemers is. Liefst 47 namen deel aan alle estafettes, 58 namen aan minstens 6 van de 7 estafettes deel. De trouwste deelnemers(47) worden in 2017 beloond met 3 vouchers voor gratis deelname aan 3 estafettes. Tijdens de prijsuitreiking na de estafette te Sint-Truiden is er een grote aanwezigheidstombola voor die 58. Ook het stijgend aantal jonge deelnemers is tof. Zus met zus(broer), of ouder, of vriend(in), samen sporten! Dat er telkens weer mensen met een beperking bij zijn doet deugd.

Wij danken van harte de talrijke vrijwilligers die bijdragen aan het goede verloop van de estafettes en de organisatoren waar het fijn  mee samenwerken is! Bekijk zeker op de website estafettechallenge.wordpress.com eens wie onze sponsors zijn. Wij zijn hen alvast zeer erkentelijk! Weet ook dat de opbrengsten van de estafettes steun betekenen voor plaatselijke goede doelen en initiatieven.

 

Plaats een reactie