Op recordkoers

Wie er ooit gelopen heeft weet dat de Duoloop te Alken de uitgelezen kans biedt aan de estafetteploegen om hun totaal aantal kilometers fors te verhogen en zelfs om hun record aantal meters te verbeteren. Het parcours van exact 1000m is vlak en ongetwijfeld het snelst van alle estafettelopen. Mijn collega Peter en ik hebben alvast onze strategie aangepast om de 13.000m te behalen, voor velen onder u een bescheiden aantal meters maar voor ons een echte uitdaging. Het aantal inschrijvingen stijgt langzaam maar zeker en voorinschrijven is via deze site gemakkelijk en geruststellend. U bent er dan zeker bij! Voor de trouwe deelnemers 2016, vergeet niet uw voucher (met vermelding Alken) mee te brengen!!! Kris Govaerts en zijn team van ACA, alomtegenwoordig op zovele regionale wedstrijden en op alle estafettes, verwachten u allen op hun prachtige Duoloop op vrijdag 8 september om 19u. Estafettelopen zijn een uitgelezen kans om samen met een vriend(in) of familielid in fijne omstandigheden te sporten. Het kan competitief zijn maar voor sommigen ook om kans om een stevige intervaltraining in te lassen in functie van de mooie wedstrijden die zich verder in het jaar nog aanbieden!

De Teamstand na Limont geeft al een ruw geschatte aanduiding naar hoe de Eindstand er zal uitzien. Weet dat u 1 estafette uitslag mag laten wegvallen, een niet-deelname of uw slechtste resultaat. Dat kan nog heel wat wijzigingen teweeg brengen.

Om het soms (te) lange wachten na het eindsignaal op de juryleden te vermijden zullen we in Alken wat nieuws uitproberen waarbij we zoals steeds en uiteraard rekenen op de fairplay van de deelnemers. Bij het eindsignaal stopt u, kijkt u naar de afstand waar u staat(om de 25m aangeduid en dus vrij correct te meten) en meldt u zich aan het checkpoint dat u wat verder tegenkomt. Daar zegt u uw afstand aan het jurylid, ook rekening houdend met wie voor u eindigde en legt u  uw wisselstok en jeton in de daarvoor voorziene bak. Na max. 5′ in plaats van soms 15’is alles genoteerd. Het wachten in bezweette toestand na een laatste zware inspanning hoeft dus niet meer. Het is het proberen waard! Het aantal ronden wordt zoals steeds bepaald met het aantal jetons dat u afgegeven heeft en nu ook weer via de wisselstokken met ingebouwde chip. Uw individuele kilometertijden kunt u nadien ook terugvinden op de facebookpagina van deze website.

Tot in Alken voor weer eens een gezellige estafetteloop!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s